Wat is padel?

Padel is de snelst groeiende sport ter wereld. Dit komt vooral omdat Padel leuk is om te doen maar ook super toegankelijk is voor alle leeftijden. Binnen 20 minuten is iedereen in staat om het spelletje te spelen maar blijft er altijd de uitdaging om beter te worden. Het is leuk, dynamisch en vrijwel elke rally levert een “wow” moment op. i4padel levert de padelbanen waar men een leven lang van kan genieten. 100% zeker de beste kwaliteit.

Padel is een racket- en balsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net dient gespeeld te worden. Het is een mix van tennis en squash.

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst één van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien één van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en meer spelplezier. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De padel sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend. Padelspelers zijn over het algemeen lid van een padelclub, die dan is aangesloten bij een padelfederatie.